Tuesday, 18 February 2014

Jom kurus dengan Shaklee 
Kurus dan Ramping itu menawan! Memang tidak disangkal lagi! Siapa kata gemuk itu menawan? Memang ada yang berkata 'gemuk itu menawan' tapi hanya dibibir sahaja tapi di hati tidak begitu. Mungkin sekadar menjaga hati sahaja. Memang rugi bila berat badan kita meningkat. Nak cari saiz pakaian susah, nak jenjalan cepat penat, penyakit senang dapat, katil roboh dan kekadang tu spring kereta pun boleh patah.





Saya mohon maaf entri saya kali ini berbaur provok. Bukan menghina orang yang obesiti tapi lebih untuk memberi kesedaran bahawa mengawal berat badan unggul ini banyak faedahnya. Justeru itu saya mempelawa mereka yang menghadapi masalah kegemukan ini untuk mengamalkan cara pengambilan set kurus Shaklee dengan saya.

Sebelum tu mari kita berkenalan dengan konsep detox --> bakar --> bina

Alfalfa sebagai agen detox

Supplemen yang disyorkan untuk detoks adalah Alfafa.

Kedua-dua suplemen ini berfungsi merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita. Yang paling penting ia semulajadi

Kenapa Perlu Detoks?

Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selain untuk mengelakkan dari masalah kesihatan yang serius, detoks juga memastikan vitamin/supplemen diserap dengan lebih sempurna.

Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.


Lecithin membakar lemak

Fungsi utama Lecithin adalah sebagai 'pemecah/pencair lemak' ataupun 'fat emusifier'. Apabila Lecithin 'bertemu' dengan lemak lemak degil, ia akan 'memecahkan dan bercampur/bergabung' dengan lemak-lemak tersebut dan seterusnya membawa ia keluar. Tahukah kita? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan. 





Membina dengan Cinch Shake


Kandungan dalam Cinch diperkaya dengan Leucine dan ianya dirumus khas untuk membantu anda memecahkan kitaran diet yo-yo.
Untuk setiap hidangan Shaklee Cinch, anda akan mendapat:
  • 24 gram protein, 
  • 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 
  • 6 gram serat larut


Protein amat diperlukan bagi pembinaan otot. Dengan otot yang sihat mampu menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori dengan baik. Kelebihan protein juga membantu anda merasa kenyang dan secara langsung membantu anda mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

Kebaikan Cinch Shake
  • Rendah Indeks glisemik = 22; sesuai untuk pengidap kencing manis di mana membantu mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan memberi tenaga yang konsisten.
  • Powered by Leucine untuk memelihara otot semsas anda menurunkan berat badan
  • Mengandungi 24 gram protein untuk setiap hidangan membuatkan anda merasa kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi = 6 gram serat setiap hidangan
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian 21 vitamin dan mineral penting
  • Dihasilkan dari soya bebas GMO (Non GMO Soy)
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.
Dari kajian klinikal, Cinch membantu menghilangkan lemak yang terdapat pada otot dan dengan bantuan Leucine, akan membina otot dan mengekalkannya dalam bentuk jisim tanpa lemak (lean muscle). 


Jika ada bajet lebih, boleh add onn Cinch Energy Tea

Cinch Energy Tea Mix ini diambil bersama-sama dengan Cinch Shake Mix Shaklee dan produk-produk untuk tujuan pelangsingan lain yang telah dicadangkan oleh Shaklee. Energy Tea Mix dapat diminum sebagai snek ataupun minuman ringan waktu petang terutamanya bagi penggemar teh. Energy Tea Mix Shaklee adalah kurang gula dan semestinya sangat bagus untuk kesihatan. Selain itu, keistimewaan Enerygy Tea Mix ini ialah




  • Selamat dan merupakan penggalak tenaga semulajadi
  • Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  • Pilihan alternatif terbaik menggantikan kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh
  • Tanpa gluten, tiada perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis   


Cara pengambilan set kurus Shaklee dengan saya.

Alfafa
5 biji alfafa sebelum breakfast
5 biji sebelum tidur

Lecithin
3 biji selepas lunch
3 biji selepas dinner

Cinch tea
1-2 sticks sehari bila2 masa.blh hidang sejuk atau panas. Blh dipelbagaikan variasi penyediaan.add honey, ginger, mint blh. Suka hati nak minum cmne..boost energy ..fokus bertambah..

Cinch shake.
1 scoop dicampur dengan 250ml susu rendah lemak atau plain water. Guna shaker.
Untuk permulaan ambil sekali sehari sebagai meal replacement.nak biasakan badan dengan pengmbilan cinch shake sebagai meal replacement. Samada bfast,lunch atau dinner. Apabila habis 1 canister. Ambil 2 kali sehari.. kesan penurunan lagi cepat..ambil bfast-lunch, bfast-dinner atau lunch -dinner.
Pastikan sehari mesti minum air paling sikit 2 liter. Boleh minum air segelas setiap sejam

Sila kawal kalori pemakanan setiap hari. Ambil makanan berkhasiat. Elakkan makanan deep fry serta bergoreng.. Blh guna minyak zaitun sebagai ganti minyak masak utk menumis. 
Exercise secara berkala dan jangan lupa  berdoa kepada Allah untuk menunaikan hasrat dan impian kita .amin



Encik Doli
Call/Whatsapp: 011 -16420634
FB: https://www.facebook.com/zulazri.mohdramli

Thursday, 6 February 2014

Kelebihan & Khasiat Alfalfa

 assalamualaikum and haiii...

apa khabar readers??sihat x semua??harap semua sihat belake la yee..

Hari ni kita cerita tentang Alfalfa memandangkan last month ramai betul yang beli Alfalfa daripada saya. HOT ITEM ni taw!
                                            


Ape itu ALFALFA COMPLEX?sebelum kita cerita lebih2 pasal alfalfa ni, msti readers nk taw kan ape tu alfalfa..kan3??haa...angguk cepat..hehe 

Asal usul dan kandungan ALFALFA COMPLEX  Shaklee

  • Alfalfa ni ialah RAJA bagi segala tumbuhan. (mesti ramai yang xtahu kan?)
  • Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  
  •  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.


ok..ramai yang tanya alfalfa ni apa? untuk orang perempuan je ke?  

jawapanye...no no no no....

tak ye..alfalfa ni sesuai untuk lelaki dan wanita. dari muda2 sampai la yang ke tua..xpercaya? jom tengok khasiat2 dia kat bawah ni.. scroll down please... =)

 Kelebihan dan khasiat Alfalfa (general)

             1. merawat gangguan pencernaan
             2. mengawal kolestrol dalam darah
             3. mengahpuslan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
             4. mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
             5. bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
             6. mencegah edema- pengumpulan air dalam badan
             7. mengurangkan simptom menopous
             8. merawat astma
             9. merawat masalah sembelit
            10. menyahkan toksik dalam tubuh
            11. mengurangkan kesakitan otot dan sendi
            12. meningkatkan sistem pertahanan tubuh
            13. membantu masalah penghadaman
            14. membantu memperbanyakkan susu ibu (milk booster)
            15. mengurangkan masalah pundi kencing
            16. mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
            17. meningkatkan kesihatan prostat
            18. bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita.
            19. menghangatkan hubungan suami isteri
            20. membantu meningkatkan kesihatan lelaki.
            21. membantu menghilangkan kelesuan dan tekanan
            22. membantu meringankan masalah resdung
            23. membantu usus membuang toksin (detoks)
            24. membantu membesarkan dan menegangkan payudara (untuk wanita je taw. lelaki xde la.huhu)
            25. membantu memulihkan urat selepas bersalin (thats why alfalfa ada dlm set pantang..)

tu dia...1001 khasiat alfalfa ni taw! tp xkan nk tulis smpai 1001 kot. jenuh nk baca nt...hehe


Keistimewaan ALFALFA COMPLEX Shaklee 

          1. Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
          2. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
          3. Disediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
          4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi.
                (lagi bagus lau boleh buat camni)
          5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu
          6. Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan. 
                (warna dia hijau gelap and berbau tumbuhan)
          7. Membantu melengkapkan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang. 

 jadi readers....tunggu apa lagi?mai la cepat2 grab alfalfa yang bagus ni..insyaAllah bila kita usaha, Allah memberi nikmat sihat tu....aminn..

sesiapa berminat, boleh contact sy di FB : Zul Azri Mohd Ramli atau sms/ws/call di 011- 16420634.


testimoni diri sendiri :

saya mempunyai resdung. bila makan alfalfa ni, mula2 asyik jugak la bersin..tp lama2 da ok.jarang la nk bersin2 ni...mkn pon hentam saja..xpyh risau da.. =)


assalamualaikum and haiii readerss!

haaa...bulan ni Shaklee ada buat seminar untuk ahli2 baru yang nk jana side income....
see? xrugi taw masuk ahli...anda bukan sorang2 tp anda akan bergerak dlm group...bila anda susah, upline2 atau nenek moyang anda akan tolong..jgn risau laa...murah je nk daftar...rm 75 je.

dengan RM 75 tu, anda akan dapat :
  • beli barang Shaklee dengan diskaun around 20%.
  • bonus bulanan mengikut jualan... (minima 150 uv)
  • dapat kitbag Shaklee dengan percuma. (dalam tu ade buku guide, company, resit n so on)
  • boleh naik pangkat ke peringkat seterusnya dan mendapat income tetap bermula dr rm400 setiap bulan. (kalo campur dgn bonus jualan, anda akan lebih byk taw!)


haaaa..tu serba sedikit keistimewaan dan keuntungan yg anda akan dapat dengan hanya membayar RM75 je taw!

kepada ahli2 baru shaklee, jom tambah ilmu!

Grab this opportunity to attend our New Distributor Training at Ipoh this coming 23rd February 2014. See you there!