Thursday, 6 February 2014

Kelebihan & Khasiat Alfalfa

 assalamualaikum and haiii...

apa khabar readers??sihat x semua??harap semua sihat belake la yee..

Hari ni kita cerita tentang Alfalfa memandangkan last month ramai betul yang beli Alfalfa daripada saya. HOT ITEM ni taw!
                                            


Ape itu ALFALFA COMPLEX?sebelum kita cerita lebih2 pasal alfalfa ni, msti readers nk taw kan ape tu alfalfa..kan3??haa...angguk cepat..hehe 

Asal usul dan kandungan ALFALFA COMPLEX  Shaklee

  • Alfalfa ni ialah RAJA bagi segala tumbuhan. (mesti ramai yang xtahu kan?)
  • Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  
  •  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.


ok..ramai yang tanya alfalfa ni apa? untuk orang perempuan je ke?  

jawapanye...no no no no....

tak ye..alfalfa ni sesuai untuk lelaki dan wanita. dari muda2 sampai la yang ke tua..xpercaya? jom tengok khasiat2 dia kat bawah ni.. scroll down please... =)

 Kelebihan dan khasiat Alfalfa (general)

             1. merawat gangguan pencernaan
             2. mengawal kolestrol dalam darah
             3. mengahpuslan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
             4. mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
             5. bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
             6. mencegah edema- pengumpulan air dalam badan
             7. mengurangkan simptom menopous
             8. merawat astma
             9. merawat masalah sembelit
            10. menyahkan toksik dalam tubuh
            11. mengurangkan kesakitan otot dan sendi
            12. meningkatkan sistem pertahanan tubuh
            13. membantu masalah penghadaman
            14. membantu memperbanyakkan susu ibu (milk booster)
            15. mengurangkan masalah pundi kencing
            16. mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
            17. meningkatkan kesihatan prostat
            18. bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita.
            19. menghangatkan hubungan suami isteri
            20. membantu meningkatkan kesihatan lelaki.
            21. membantu menghilangkan kelesuan dan tekanan
            22. membantu meringankan masalah resdung
            23. membantu usus membuang toksin (detoks)
            24. membantu membesarkan dan menegangkan payudara (untuk wanita je taw. lelaki xde la.huhu)
            25. membantu memulihkan urat selepas bersalin (thats why alfalfa ada dlm set pantang..)

tu dia...1001 khasiat alfalfa ni taw! tp xkan nk tulis smpai 1001 kot. jenuh nk baca nt...hehe


Keistimewaan ALFALFA COMPLEX Shaklee 

          1. Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
          2. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
          3. Disediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
          4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi.
                (lagi bagus lau boleh buat camni)
          5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu
          6. Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan. 
                (warna dia hijau gelap and berbau tumbuhan)
          7. Membantu melengkapkan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang. 

 jadi readers....tunggu apa lagi?mai la cepat2 grab alfalfa yang bagus ni..insyaAllah bila kita usaha, Allah memberi nikmat sihat tu....aminn..

sesiapa berminat, boleh contact sy di FB : Zul Azri Mohd Ramli atau sms/ws/call di 011- 16420634.


testimoni diri sendiri :

saya mempunyai resdung. bila makan alfalfa ni, mula2 asyik jugak la bersin..tp lama2 da ok.jarang la nk bersin2 ni...mkn pon hentam saja..xpyh risau da.. =)


No comments:

Post a Comment